Castell de Guadalest és una xicoteta població de la província d’Alacant. Per les seues peculiaritats històriques, culturals i paisatgístiques és una de les més visitades d’Espanya. És coneguda, sobretot, pel seu cridaner castell que ocupa tota la vall de Guadalest.

Este pintoresc poble va ser conquistat pels cristians a mitjan segle XIII i, durant la seua història fins al dia de hui, ha passat per moltes mans, com Bernardo de Sarrià, l’Infant don Pedro, Sancho de Cardona, entre uns altres. Actualment, el règim aplicable al conjunt del Castell de Guadalest és el propi dels Béns d’Interés Cultural (BIC) i, des de 2015, després de superar una sèrie d’auditories, el municipi forma part de “Els Pobles més bonics d’Espanya” i de la Federació dels Pobles més bonics del món.

Per a arribar a Castell de Guadalest podem escollir entre dos camins. Un d’ells és la carretera CV-70 entre Alcoi i Callosa d’en Sarrià i l’altre és agafar la mateixa carretera a Polop de la Marina. Et recomanem el cercador de Troballengua per a trobar llocs per a menjar, descansar o visitar.