De mica en mica, les empreses van augmentant l’ús del valencià en les relacions amb els clients. Això és símptoma inequívoc dels canvis que estan fent per a adaptar-se a les necessitats dels clients. Les seues polítiques envers l’ús del valencià identifiquen als valencianoparlants com nínxol de mercat: la llengua es converteix en articulador d’un target. Paradoxalment, el fet de ser tractats com un target suposa el reconeixement de la llengua com vertebradora per excel·lència del nostre poble.

Les empreses i els valencians coincidim en valorar la nostra llengua. Com fan elles, hem de pensar en intervencions sistèmiques que ens permeten consolidar els projectes per dinamitzar l’ús de la llengua, independentment que en el futur als empresaris els convinga continuar fent campanyes en valencià.

Una multinacional com Burguer King imprimeix els justificants de la compra en valencià; Primark, multinacional irlandesa, va fer la primera campanya en valencià. Alguna cosa vol dir sobre el valor de la llengua. És notable el cas de la cervesa: les empreses coincideixen en apostar pel valencià. Estrella de Galicia amb l’eslògan “Ché que Bo” (sic); Estrella Damm, en la que el cuiner Chicote parla en castellà i l’actriu Anna Castillo parla en català; Águila, amb la campanya “l’Esmorzaret”; Turia, que dóna a entendre que és valenciana, tot i estar produïda en Múrcia. Certament, elles saben que guanyen.

TROBALLENGUA vol facilitar als comerços i professionals l’accés al nínxol que han començat a identificar les grans empreses. Enregistrant-se gratuïtament en el nostre buscador els ajudem a valorar l’ús del valencià en les relacions amb els seus clients. Acollir als clients en la seua llengua representa un cost zero als comerços i professionals i és una forma ben eficaç de fer-los sentir més a gust, a confiar més i, per tant, a realitzar les seues compres.

Val a dir que no es tracta de què els comerciants o professionals castellanoparlants canvien de llengua, sinó que els clients valencianoparlants tampoc canviem, sobretot quan ningú no ens demana parlar en castellà. De fet, són nombrosos els comerciants i professionals que, sense parlar valencià, s’han adherit a la nostra campanya. És suficient que entenguen els seus clients quan els parlen valencià.

El nostre interés directe és promoure les relacions econòmiques de proximitat, el comerç local, com una forma d’enfortir les relacions entre els valencians i valencianes. Al nostre web presentem la informació dels comerços i professionals enregistrats organitzats per activitat i subactivitat, població, comarca, província i país. D’eixa manera facilitem que els usuaris puguen informar-se sobre els comerços i professionals de qualsevol població, sense necessitat d’acabar anant a les grans superfícies ni a les grans poblacions. Ajudem a generar una cultura local i transversal en els negocis de proximitat, en compte de radial com succeeix amb els grans proveïdors.

El següent article és troba a la revista Bon dia! El valor de l’economia en valencià, Núm.1