Espai Carraixet és una publicació trimestral que pretén abastar la realitat de l’Horta Nord des d’una perspectiva ampla, diacrònica. La revista, íntegrament en valencià, repassa l’actualitat, però també la història dels pobles que conformen la comarca. A través de les seues seccions i reportatges, el lector pot trobar informació de totes aquelles particularitats dels nostres pobles que van ser claus en la seua existència o que són rellevants en el moment actual. Així, un gran nombre de col·laboradors retraten, reportatge rere reportatge, l’engranatge que glateix sota el subsòl de la planúria conreada d’aquesta comarca històrica.

La directora i promotora d’Espai Carraixet, la periodista i veïna d’Alfara, Núria Garcia, demostra gran sensibilitat pels detalls de la publicació. El resultat és una revista amena que es deixa llegir en qualsevol moment i, sobretot, una publicació que fa més forts els lligams poble a poble, fent visible una realitat comuna més enllà de les línies i divisions dels termes.

Espai Carraixet és també un projecte autogestionat que el lector té a l’abast gratuïtament cada tres mesos en els llocs de pas del seu poble. Després de cada publicació, també i hi ha disponible una versió on-line oberta per tothom. Ara, fa pocs dies, Espai Carraixet ha deixat als pobles de l’Horta Nord el cinqué volum d’un trajecte que es va encetar en primavera de 2018. Com en els números anteriors, hi hagué una presentació en un dels pobles de la comarca, en aquest cas a Vinalesa.

Des de la primera edició la revista no ha deixat de créixer i d’enriquir la perspectiva de la nostra quotidianitat. Aquesta iniciativa és també una oportunitat i un portal per a la gent que té inquietuds en temes diversos i que vol expressar els seus coneixements o transmetre la seua memòria, que és també la memòria dels pobles.

Espai Carraixet és un lloc de trobada, una fita que ens arriba puntual i que és la conseqüència lògica d’un poble viu, despert i conscient. Per aquest motiu, la seua arribada s’ha celebrat amb interés i pel mateix la seua absència, només després d’un any, és inimaginable.

El següent article és troba a la revista Bon dia! El valor de l’economia en valencià, Núm.1