La Serra Calderona és, sens dubte, un dels paratges més representatius de la Comunitat Valenciana, tant per la seua bellesa com per la seua extensió. Mesura exactament 17 772 hectàrees i abasta les comarques de Camp de Morvedre, Camp de Túria i l’Horta. El 15 de gener de 2002 va ser declarat Parc Natural per la Generalitat Valenciana. La Serra compta en els seus voltants amb multitud de llocs interessants a visitar, entre ells, la Font de Sant Josep, l’esplanada del Castell, Castell de l’Alt del Pi, el Mirador del Garbí i la Font de Barraix.

Cada dia, dotzenes de persones decideixen fer una ruta de senderisme per la Serra. La dificultat del recorregut és mitja baixa, per la qual cosa és apta per a qualsevol persona que vulga realitzar-la. La longitud és poc més de 16 km i la seua durada unes 4 hores i mitjana, sense fer parades.

Et recomanem el cercador de Troballengua per a trobar llocs per a menjar, descansar o visitar. Fes-li una ullada als pobles propers a la Serra com Olocau, Nàquera o Serra.