El passat dijous 5 de juliol, el camió de Les Arts Volant es va convertir de nou en un escenari complet. Es tracta d’un projecte de difusió cultural propulsat pel Palau de les Arts i la Diputació de València amb la finalitat de fer arribar l’òpera a qualsevol racó de la nostra terra, especialment a localitats amb escassa activitat musical.

Amb esta proposta es pretén, per una banda, fer visible el meravellós món de l’art i de l’òpera i, per l’altra, donar l’oportunitat a les poblacions amb escassetat de recursos econòmics que puguen veure una obra d’este tipus prop de les seues llars. En definitiva, Les Arts Volant vol “acostar als ciutadans de la nostra Comunitat un bé cultural que és patrimoni de tots”. Inspirat en la companyia de teatre La Barraca, de Federico García Lorca, Les Arts viatja en un gran camió preparat per a transformar-se en escenari quan arriba a la plaça de qualsevol localitat i, posteriorment, oferir una òpera en directe.

L’obra que es durà a terme en els pobles de Potries, Benifairó de la Valldigna, Xiva i Polinyà del Xúquer serà ‘Bastià i Bastiana’ de Mozart, una història d’amor entre dos joves que es veurà alterada pel bruixot Colas. Serà interpretada en valencià pels cantants del Centre Plácido Domingo acompanyats al piano per Aïda Bousselma i Husan Park. A més, compta amb el suport de personal tècnic de Les Arts per a la posada en escena.

 

Els horaris de representació són:

  • Benifairó de la Valldigna: 6 de juliol a les 22.30 hores – carrer Sant Roc
  • Xiva: 7 de juliol a les 22.00 hores – plaça de la Constitució
  • Polinyà del Xúquer: 8 de juliol a les 22.00 hores – plaça de l’Ajuntament