Al març, el bon temps comença a deixar-se vore. La gent de les comarques centrals diu allò de “fa temps de Falles”. I, entre altres coses, abellix començar a fer plans a l’aire lliure, a fer allò tan típicament mediterrani i valencià de trobar-nos, fer comboi, gaudir de la colla, menjar, riure i beure tots junts i juntes.

Un dels plans que se’ns proposen és el de la calçotada popular. Arreu del territori, hi ha diversos esdeveniments durant el mes de març que organitzen de calçotades populars obertes al públic, en el marc de diverses festes i iniciatives.

 • 4 de març a Castelló: Calçotada de la Festa Pre-Magladena

  La gent del casal fester La Cosa Nostra i del Casal Popular de Castelló organitzen esta calçotada prèvia a les festes de la capital de la Plana, la Magdalena. El lloc triat és la Plaça L’Ereta (c/Sant Miquel núm 2).

  El programa de tot el dia, que inclou concert punk, és el següent:
  – 3.30h. CALÇOTADA POPULAR 5€ (coques, cacaus, tramusos, vi, cervesa, postre)
  – 19h. PRESENTACIÓ PROGRAMACIÓ FESTES COMBATIVES
  – 20h. CONCERT Magdalena per la vena.

 • 4 de març a Carcaixent: Facalçotada


  Les Festes Alternatives de Carcaixent organitzen el dia 4 una calçotada que no pot deixar a a ningú amb fam, per què ve acompanyada de lasanya, crema de carabassa, bunyols, xocolata… A més a més, la festa està assegurada amb música i correfocs. Una gran vetllada!

 • 11 de març a Xàtiva: 3a calçotada popular

  L’Ateneu Popular de Xàtiva, coincidint amb el seu 2n aniversari, organitza esta calçotada amb muixeranga inclosa.

  El programa i informació de la jornada, que val 12€ (10€ per a pensionistes, estudiants, aturats i precaris) és el següent:- 12h Sarau i actuació de la Muixeranga de Xàtiva
  – 14h dinar
  – 16h actuació musical de NOEPunts de venda: Pura Vida Ecotenda, Papereria la Tella, La Fontana i a l’Ateneu fins el 4 de març o per tranferència al 3159 0004 68 2391655418.

 • 11 de març a Ontinyent: Calçotada de la Ràdio Aktiva

  La Ràdio Aktiva organitza a l’Ateneu Popular Ca la Mera esta jornada que mesclarà ràdio, calçots i música per un preu de 12€ i 5€ per a xiquets.

  Amb este divertit vídeo doblant escenes del Senyor dels anells s’ha volgut promocionar en xarxes l’esdeveniment.

 • 18 de març a València: Calçotada de les Falles Populars i Combatives

  Tornen les Falles Populars, també conegudes com les “FaPoCo” a organitzar tot un gran programa d’activitats de tot tipus per a celebrar les falles a València ciutat d’una manera diferent. Dins del seu extens programa, s’organitza una calçotada el dia 18. Cal apuntar-se al Racó de la Corbella, ubicat a la plaça del Pilar.